Knihovna na míru nejen pro vášnivé čtenáře

19.9.2024

Máte doma pohozené knihy, všude kam se podíváte? Knihovna na míru je skvělým způsobem, jak efektivně využít prostor a zároveň vytvořit unikátní prvek, který odpovídá vašim individuálním potřebám a vkusu. Tento typ nábytku je oblíbený nejen mezi vášnivými čtenáři, ale také mezi těmi, kdo hledají praktické a designové řešení pro svůj domov nebo kancelář.

Proč si vybrat knihovnu na míru?

Knihovna na míru vám poskytuje možnost maximálně využít dostupný prostor a přizpůsobit design vašim konkrétním představám. Oproti hotovým kusům nábytku nabízí několik výhod:

  • Individuálnost - při výběru knihovny na míru máte plnou kontrolu nad tím, jak bude vypadat. Můžete si zvolit materiál, barvu, povrchovou úpravu i rozměry, které budou přesně odpovídat vašemu interiéru.
  • Maximální využití prostoru - můžete ji přizpůsobit jakémukoliv prostoru – od úzkých rohů po vysoké stropy. Díky tomu můžete využít i jinak obtížně přístupné nebo atypické části místnosti.
  • Funkčnost - kromě estetického vzhledu je knihovna navržena tak, aby splňovala všechny vaše praktické požadavky. Můžete si například nechat přidat zásuvky, dvířka, police různé hloubky nebo prostor pro televizi či dekorace.
  • Vizuální dojem - Knihovna na míru je skvělým designovým prvkem, který dokáže místnost oživit a přidat jí na eleganci.

Na co myslet při návrhu knihovny na míru?

Prvním krokem je přesné zaměření prostoru, kam knihovna přijde. Důležité je zohlednit nejen rozměry, ale také to, jak knihovna bude ladit s okolním nábytkem a jak se zapojí do celkového uspořádání místnosti. Je třeba promyslet, zda se bude jednat o knihovnu podél jedné stěny, nebo třeba o rohové řešení.
Jak budou jednotlivé police rozvrženy, závisí na vašich požadavcích. Budete potřebovat velké police na velkoformátové knihy, nebo spíše menší úložné prostory pro sbírku paperbacků? Můžete také kombinovat otevřené police s uzavřenými skříňkami nebo zásuvkami pro drobnosti.

Knihovny se nejčastěji vyrábějí z masivního dřeva, dýhy nebo MDF desek. Masivní dřevo dodává interiéru přírodní a elegantní vzhled, zatímco MDF desky a dýha jsou cenově dostupnější a umožňují širší škálu povrchových úprav.

Chci nezávazně poptat knihovnu 

3 výhody knihovny na míru oproti sériové výrobě

  1. Unikátní design
    Každá knihovna na míru je originální. Nebudete mít doma žádný sériově vyráběný nábytek, který lze vidět v desítkách dalších domácností. Knihovna bude odrážet váš osobní styl a požadavky.
  2. Flexibilita
    Na rozdíl od sériově vyráběných knihoven, které se prodávají ve standardních rozměrech, je knihovna na míru flexibilní a dokonale se přizpůsobí vašemu prostoru. Nezáleží, zda máte malý byt nebo velký dům – design bude vždy odpovídat vašim potřebám.
  3. Kvalitní zpracování
    Knihovny na míru jsou vyráběny ručně, což znamená, že máte jistotu kvalitního zpracování a dlouhé životnosti. Každý detail je pečlivě propracovaný, což jí přidává na hodnotě.

Naše realizace 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.